Het Warffums Mannenkoor heeft op 17 september 2016 zijn medewerking verleend aan het Ede Staal Festival te Leens. Plaats van handeling was de Petruskerk waar samen met het Christelijk Vrouwenkoor Pro Musica en organiste Hilda Roodenburg een zeer afwisselend eerbetoon aan Ede Staal werd gebracht.  Onder leiding van Liesbeth van Hoffen en op de piano begeleid door Ineke Bakker werd een tiental liederen ten gehore gebracht. Deels bekende composities van Ede Staal en deels andere Groningse nummers uit het koorrepertoire. De volgende stukken waren te horen: Termunterziel Pabbe Mien Eerappellaand Het het nog nooit zo donker west Suze Naanje Mien Laifste Mooi Grunneger Laand Vrouger Mien Hogelaand Mien Toentje Het in grote getale aanwezige publiek was enthousiast en zong overtuigend mee met “Mien Toentje”. Dat het optreden een succes was blijkt ook uit de zinsnede uit het verslag van het Dagblad van het Noorden: “Dat leverde bijzondere ontdekkingen op. Zo kreeg ‘t Het nog nooit zo donker west in de gewijde Petruskerk een bijna hemelse allure uit de klassiek geoefende kelen van het Warffums Mannenkoor”. Hieronder is het hele verslag te lezen.
DAGBLAD NOORDEN VAN HET
uit