Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Stichting Fonds Jaco heeft CdK René Paas op 20 maart 2017 de aanwezigen in Pro Rege toegesproken. De muzikale omlijsting is verzorgd door het Warffums Mannenkoor. Er werd een afwisselend programma gebracht. Het koor sloot het optreden af met aan aantal groningse nummers, waaronder het bekende protestlied tegen de gaswinning. Helaas was de CdK toen al weer vertrokken. Maar dat mocht de pret niet drukken. De toehoorders beloonden het koor, pianiste Ineke Bakker en dirigente Liesbeth van Hoffen met een staande ovatie.