Warffums Mannenkoor
Kerstconcert 2016
Kerstconcert 2016 de generale……
de eerste bezoekers zijn binnen
Een verwarmend concert op een druilerige dag! Zaterdag 10 december 2016 hadden zo’n 100 belangstellenden de regen getrotseerd om naar de voormalige gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat te Warffum te gaan voor het Kerstconcert van het Warffums Mannenkoor. Ze werden verwelkomd met orgelspel van Rudi Diekstra en pianospel van Ineke Bakker. Het publiek werd van informatie over de te zingen en te spelen stukken voorzien door Riemke Bakker. Het Warffums Mannenkoor, zoals gewoonlijk onder leiding van Liesbeth van Hoffen en op de piano begeleid door de jarige Ineke Bakker, opende het concert met het toepasselijke “O come all ye faithful”. Daarna werd samen met het Theaterkoor Omlandia - onder leiding van Elly van Plateringen- “Laudate omnes gentes” ten gehore gebracht. Daarna zong Omlandia, versterkt met een aantal mannenstemmen “Lead me Lord” en het prachtige “Cantique de Jean Racin”. Het Duo Bakker en Duin bracht daarna “O Jesus so gentle” en “In the bleak midwinter”. Ursula Duin zong vervolgens samen met het mannenkoor het gevoelige “On a starlit night”. Daarna werd het vocale ingewisseld voor het instrumentale. Op indrukwekkende wijze bracht het Ommelander Saxofoonkwartet een viertal nummers, te weten: “La Rejouissance”, “Silent Night”, “Lux Aurumque” en “Carol of the Bells”. Het gedeelte voor de pauze werd afgesloten door het Warffums Mannenkoor (samen met Ursula Duin) met “Peace on earth” en het krachtige “Gloria Fanfare”. Daarna was het tijd voor koffie en thee of iets sterkers. Het concert werd na deze pauze voortgezet door beide koren met het overweldigende “Hatikvah”. Omlandia sloot haar bijdrage af met “Träume unterm Christbaum”, “Das Himmlische Orchester”, het altijd prachtige “Minuit Chrétiens” en “Joy to the World”. Het Ommelander Saxofoonkwartet speelde daarna de stukken “Nuvole Bianche”, “Santa Baby” en het georganiseerde kippenhok “Petit quatuor pour saxophones”. Het Warffums Mannenkoor zong daarna het zeer oude kerstlied ”An Weihnachten” en het niet uit een kerstconcert weg te denken “Stille Nacht”. Het Duo Bakker en Duin sloot haar aandeel in het concert af met het heel gevoelig gespeelde en gezongen “Ave Maria”. Ursula Duin zong vervolgens samen met het mannenkoor het prachtige nummer “Born is the Light of the World” Het concert werd op indrukwekkende wijze “door alle deelnemers afgesloten met “Once in Royal David’s City”. Afgaande op het applaus van de bezoekers was het zeer afwisselende concert een succes!
foto: Riemke Bakker
de afsluiting met “Once in royal David’s City”
Kerstconcert 2016: de uitvoering!
met dank aan Gerben Veenstra voor het beschikbaar stellen van een groot aantal foto’s
het concert werd omlijst met orgelspel van Rudi Diekstra Ineke Bakker Liesbeth van Hoffen Ursula Duin koffiepauze Riemke Bakker
KERSTCONCERT WARFFUMS MANNENKOOR 2016
foto Kerstconcert met onderschrift in Ommelander Courant foto Kerstconcert met onderschrift in Ommelander Courant
en zo klonk daarbij het nummer “Stille Nacht”
Kerstconcert 2016 de generale……
foto: Riemke Bakker
de eerste bezoekers zijn binnen koffiepauze
Een verwarmend concert op een druilerige dag! Zaterdag 10 december 2016 hadden zo’n 100 belangstellenden de regen getrotseerd om naar de voormalige gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat te Warffum te gaan voor het Kerstconcert van het Warffums Mannenkoor. Ze werden verwelkomd met orgelspel van Rudi Diekstra en pianospel van Ineke Bakker. Het publiek werd van informatie over de te zingen en te spelen stukken voorzien door Riemke Bakker. Het Warffums Mannenkoor, zoals gewoonlijk onder leiding van Liesbeth van Hoffen en op de piano begeleid door de jarige Ineke Bakker, opende het concert met het toepasselijke “O come all ye faithful”. Daarna werd samen met het Theaterkoor Omlandia -onder leiding van Elly van Plateringen- “Laudate omnes gentes” ten gehore gebracht. Daarna zong Omlandia, versterkt met een aantal mannenstemmen “Lead me Lord” en het prachtige “Cantique de Jean Racin”. Het Duo Bakker en Duin bracht daarna “O Jesus so gentle” en “In the bleak midwinter”. Ursula Duin zong vervolgens samen met het mannenkoor het gevoelige “On a starlit night”. Daarna werd het vocale ingewisseld voor het instrumentale. Op indrukwekkende wijze bracht het Ommelander Saxofoonkwartet een viertal nummers, te weten: “La Rejouissance”, “Silent Night”, “Lux Aurumque” en “Carol of the Bells”. Het gedeelte voor de pauze werd afgesloten door het Warffums Mannenkoor (samen met Ursula Duin) met “Peace on earth” en het krachtige “Gloria Fanfare”. Daarna was het tijd voor koffie en thee of iets sterkers. Het concert werd na deze pauze voortgezet door beide koren met het overweldigende “Hatikvah”. Omlandia sloot haar bijdrage af met “Träume unterm Christbaum”, “Das Himmlische Orchester”, het altijd prachtige “Minuit Chrétiens” en “Joy to the World”. Het Ommelander Saxofoonkwartet speelde daarna de stukken “Nuvole Bianche”, “Santa Baby” en het georganiseerde kippenhok “Petit quatuor pour saxophones”. Het Warffums Mannenkoor zong daarna het zeer oude kerstlied ”An Weihnachten” en het niet uit een kerstconcert weg te denken “Stille Nacht”. Het Duo Bakker en Duin sloot haar aandeel in het concert af met het heel gevoelig gespeelde en gezongen “Ave Maria”. Ursula Duin zong vervolgens samen met het mannenkoor het prachtige nummer “Born is the Light of the World” Het concert werd op indrukwekkende wijze “door alle deelnemers afgesloten met “Once in Royal David’s City”. Afgaande op het applaus van de bezoekers was het zeer afwisselende concert een succes!
Foto Gerben Veenstra
het concert werd omlijst met orgelspel van Rudi Diekstra Riemke Bakker Ineke Bakker Liesbeth van Hoffen Ursula Duin
met dank aan Gerben Veenstra voor het beschikbaar stellen van een groot aantal foto’s
foto Kerstconcert met onderschrift in Ommelander Courant foto Kerstconcert met onderschrift in Ommelander Courant
en zo klonk daarbij het nummer “Stille Nacht”